nedeľa 28. februára 2016

veľkonočné vajíčka #3

Musím sa priznať, že absolútne nestíham. Vôbec neviem prečo to tak je...pritom si všetko rada naplánujem, no momentálne som rada, stihnem aspoň niečo, resp. "to potrebné"! Už ani nemám kedy si v kľude preklikať všetkými krásnymi blogmi a čítať nové články mojich obľúbených blogerov. No momentálne musím stihnúť jednu vec - a to prípravu na Veľkú noc, lebo ma kamarátka pozvala na jednu veľkonočnú akciu, kde by som mohla odprezentovať svoju tvorbu :). Neskutočne sa z toho teším, takže nasledujúce články sa budú týkať práve tejto témy. Ako prvé vám ukážem polystyrénové veľkonočné vajíčka, na ktoré som použila servítkovú techniku, krakelovací lak, akrylové farby a jutový špagát - proste dlhý proces :D. A poznáte to, predstava bola úplne niekde inde, ale nakoniec vzniklo toto. 

Máte radi takýto "ošarpaný" - starý štýl?
 Priznám sa, že ja moc NIE (!), ale tieto ma niečím proste priťahujú :D

štvrtok 18. februára 2016

recy náhrdelník

Recykláciu mám veľmi rada. Len škoda, že neviem šiť na stroji :(. Skúšala som to, no zlomila sa mi ihla a akosi som nemala nato nervy :D - moja chyba! Ale ja sa k tomu raz vrátim! (slovo do bitky! bacha na mňa) :D. Takže šitie možno niekedy v budúcom živote, no dnes k nášmu náhrdelníku. Ešte v lete som recyklovala mužove staré rifle a vyrobila som si aj náhrdelník. Veľmi rada ho nosím, tak som dnes skúsila recyklovať aj iné látky. Najskôr som si našla staré tričká, kusy látok, dokonca starý látkový opasok a vznikla táto farebná kombinácia. Chcela som niečo jemné, ide predsa jar, no už teraz viem, že tých kúskov bude viac :). Je to vážne pipľačka, no stojí to zato. Náhrdelník som doplnila samozrejme gombíkmi, lebo kde by som ich ja nenatisla, že áno :D. No, ale hodili sa mi tam! Na zaviazanie som použila bledožltú káro stužku a náhrdelník bol na svete.

No nič, idem ja ďalej hľadať staré tričká, až mám z čoho vyrábať :)

utorok 9. februára 2016

jar nám klope na dvere

Možno si poviete, že mi šibe, veď je len začiatok februára, no dnes sa cítim nejako tak jarne :). Svieti nám slniečko, pod oknami spievajú vtáčence a kebyže tak vonku nefúka, tak je naozaj príjemne. A mama ma už týždeň bombarduje, aby som ten vianočný veniec, čo máme na vchodových dverách dala dolu. No ten tam ešte chvíľku ostane. Tento som vyrábala pre svoju svokru. Mala doma tieto nádherné červené tulipány, no kúpili sme nové, tak tieto staré mi darovala. Tak som jej z nich urobila venček na dvere.