pondelok 28. marca 2016

na romantickú nôtu

Krásny veľkonočný pondelok vám prajem! Viem, trošku neskoro ako inšpirácia, no tento týždeň som mala dovolenku a stihla som toho omnoho menej, ako keby som chodila do roboty :D. Sama tomu nechápem, no je to tak. Tak aj keď "po funuse", ale predsa. Tieto vajíčka som vyrábala ako posledné. Najskôr som ich natrela bledunko ružovou farbou, nalepila servítku a nakoniec dala na celý obvod čipku so stužkou. Aby sa dalo vajíčko zavesiť na halúzku, pridala som ešte stužku, ktorú som prišpendlila ozdobným špendlíkom. Hádam sa tu nejaká romantická duša nájde a budú sa jej páčiť :)!

utorok 22. marca 2016

skoro ako od pštrosa

V poslednej dobe tvorím naozaj veľa. Viem, že to nie je vidno na blogu, čo ma naozaj veľmi mrzí, no momentálne obdobie je pre mňa plné zmien a nových vecí. Ale o tom snáď niekedy inokedy :). Teraz k tým "pštrosím" vajíčkam. Maľovala som ich ešte niekedy vo februári, no dokončila som ich len nedávno. Základ tvorí polystyrénové vajíčko, ktoré je natreté akrylovou farbou. Fŕkance som robila suchým tvrdým štetcom (tiež akrylovou farbou), no nabudúce použijem asi starú zubnú kefku, lebo štetec mi veľmi rýchlo zmäkol a zle sa mi s ním manipulovalo. Nakoniec som pridala prírodnú rafiu, ktorú zoženiete v kreatívnom obchode alebo v kvetinárstve. 

štvrtok 3. marca 2016

recy náhrdelník #2

Ak ma sledujete na instagrame, tak ste si možno všimli, čo som dnes "dorábala". Okrem klasického upratovania mi zvýšil čas aj na tvorenie. Dnes padla za obeť jedna mikina, jedno tričko a jediné čo bolo kupované, bola bodkovaná sivá látka. Zas a znovu bola predstava úplne niekde inde. Začala som bordovou kvetinovou látkou, no ako som začala dopĺňať odtiene sivej, tak sa mi tam proste tá bordová akosi nehodila. A tak vznikol takýto nenápadný, možno trošku nudný recy kúsok. Aspoň tie bodky a perličky tomu dodávajú niečo viac. Neviem posúďte sami :)