utorok 6. januára 2015

pena z bielej čokolády

S manželom sme našli v obchode túto skvelú čokoládu. Volá sa Nestlé Dessert Blanc a ide o prémiovú bielu čokoládu s nádychom vanilky. Na zadnej strane čokolády sme našli recept, tak sme sa rozhodli, že ho vyskúšame. Príprava trvá menej než 10 minút, akurát to musí celý deň tuhnúť v chladničke :)
Na prípravu dezertu potrebujeme len 2 suroviny: celé balenie (180 g) Nestlé Desser Blanc bielej čokolády a 200 ml šľahačky na šľahanie.

Najskôr si roztopte čokoládu (vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke) a nechajte 1-2 minúty v kľude. Vyšľahajte šľahačku. Polovicu pridajte do rozpustenej čokolády a miešajte, dokým sa obe suroviny nespoja. Potom zľahka vmiešajte zvyšnú šľahačku. Penu nakoniec rozdeľte do misiek alebo pohárov a nechajte 24 hodín v chladničke.
Je neskutočne dobrá, takže určite odporúčam :)

4 komentáre: