sobota 1. augusta 2015

leto

Čo pre vás znamená toto ročné obdobie. Dovolenka pri mori? Festivaly a nekončiaca zábava? Či skôr práca/brigáda, neskutočné horúčavy a "parenie" sa v akomkoľvek dopravnom prostriedku bez klimatizácie? Aj keď leto nie je moje najobľúbenejšie obdobie práve kvôli strašným horúčavám, vďaka ktorým sa nedalo ani v noci spať (a to bývame kúsok od Žiliny, tak neviem čo by som robila v našom hlavnom meste - asi by som rovno spala v napustenej vani :D), mám toto ročné obdobie celkom rada. Je to hlavne vďaka všetkým tým drobnostiam, ktoré leto prináša. Letné rodinné grilovačky, červený melón, maliny, ríbezle a egreše, svätojánske mušky, sedenie na tráve bez výčitiek svedomia, kvitnúca levanduľa, nočné cvrlikanie svrčkov pod oknom, zbieranie materinej dúšky, aby bolo v zime z čoho variť čaj, poletujúce motýle, behanie bez toho, aby som si musela dať šatku na krk, každodenná dávka zeleniny z vlastnej záhrady, knižné maratóny, ktoré trvajú väčšinou do skorého rána, inokedy zas nočné tvorenie, každoročná letná brigáda v zmrzlinárni - áno už ju moc nemám rada :D a mnoho ďalších maličkostí, ktoré robia pre mňa leto letom.

Máte radi leto? A aké sú tie vaše letné maličkosti?
Užite si pekný letný víkend :)



6 komentárov:

  1. Leto... pre mňa znamená taký pokoj, oddych od vštkýho stresu zo školy a z práce, v ktorej však trčím i teraz :D ale tiež milujem všetky tie drobnosti a takú tú voľnosť, ktorú leto ponúka - môžem vstávať kedy chcem, ísť spať kedy chcem bez toho, aby som potom musela počítať, koľko budem spať :D
    Krásne fotky ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani ja nie som veľký fanúšik leta kvôli teplo, ale milujem kúpanie, takže toto je neodmysliteľná súčasť leta. A kedže chodím ešte do kšoly, tak mám prázdniny a môžem si robiť ešte čo chcem... teda tvorenie, kreslenie a i :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. júj, veru hlavne to nočné tvorenie, keď je doma konečne ticho :)

      Odstrániť
  3. Krásný článek :). Já léto zbožňuju, protože je dobou odreagování, setkávání s blízkými, dlouhých dní, čtení, procházek, klidu. Mělo by trvat aspoň půl roku :)!

    OdpovedaťOdstrániť