pondelok 18. mája 2015

štátnice & orgován

Musím sa priznať, ani neviem ako mám tento článok nazvať, lebo je trošku odlišný ako zvyknem písať. Je to hlavne kvôli tomu, že presne o týždeň štátnicujem, som tak trochu na "práškoch" a musím sa niekde odreagovať. 

Myslím si, že maturanti zažívajú to isté, no ja to zažívam už TRETÍ krát!!! Maturita bola kapitola sama o sebe - pamätám si, že som celý akademický presedela pri knihách (ja som sa celý čas fakt učila?! :D) a zmaturovala som na jednotky a dvojku zo slovenčiny, lebo som si vytiahla klasicizmus, a Slávy dcéru som si prebehla len aby sa nepovedalo, ale zvládla som to! Bakalárske štátnice boli o niečo horšie, keďže som si zvykla na vysokoškolský život a učila som sa na poslednú chvíľu mimochodom presne tak ako teraz. Poviem vám, dostala som riadne okno. Ale to nebolo okienko ako na špajzi, ale riadne francúzske okno :D - no nakoniec som aj to nejako dobojovala vďaka mojej improvizácií a dostala som Bčka a jedno Cčko - z politiky...fúúúúj. 
Aj keď ma môj odbor veľmi baví, no sú otázky, ktoré by som si vážne nechcela vytiahnuť áno tie z politiky, lebo im tam poviem asi len dve vety :D. No uvidíme ako to dopadne. Takto o týždeň budem možno Mgr. alebo v slzavom údolí, ale dúfam, že to prvé ;)

Takže všetkým, ktorých v najbližších dňoch čakajú maturity alebo štátnice držím palce! 
Posielam vám aspoň orgován, nech vám spríjemní ťažké (m)učivé chvíle, tak ako mne :*

10 komentárov:

  1. Moc, moc držím pěsti :)! Hodně sil do posledního týdne, pak už začne VOLNO :)!
    Krásné fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňa maturita čaká presne o rok a teraz si ešte užívam voľno :D Ale držím palce, honey, budem na teba myslieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :* veru užívaj, dokým môžeš :D potom to pôjde už len dole vodou :D

      Odstrániť
  3. Orgován je jeden z mojich naj kvetov :) aj keď je to vlastne strom :D .. držím palce, ja sa zatiaľ nemusím stresovať ani nad maturitami, mám to ešte ďaleko .. :D ale ty štátnice určite zvládneš !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem krásne :) veru dievčatá, užívajte voľno :) a orgován je po tulipánoch druhý najobľúbenejší (aj keď je to strom, ale kvitné krásne) + tá dokonalá vôňa!

      Odstrániť
  4. krásne fotky .... a vidím, že sa to už blíži tak držím palce :)
    ZuZu

    OdpovedaťOdstrániť