pondelok 19. decembra 2016

moje DIY darčeky

Tipmi na DIY vianočné darčeky je na internete neúrekom, no aj tak by som vám chcela ukázať tie, ktoré podarujem mojim blízkym. 

Vianočný mix orechov a ovocia v čokoláde 
Toto bude najjednoduchší tip na vianočný darček pre všetkých milovníkov čokolády :). Pôvodne som chcela vyrobiť domáce pralinky, no absolútne nestíham, tak som zvolila túto alternatívu. V obchode som kúpila rôzne druhy ovocia a orechov v čokoláde a jogurtovej poleve, všetko to zmiešala vo veľkej mise a nasypala do uzatvárateľných pohárov. Pohár som potom ozdobila už len červeno-bielou šnúrkou a visačkou :)

Domáci kávový likér
Tento likér už asi do Vianoc nestihnete urobiť, no taký vaječný určite :). No vráťme sa k tomu kávovému. Potrebujete len tri ingrediencie: rum, sladené mlieko a samozrejme kávu. Do pol litra rumu si nasypte 50 g namletej kávy a necháme vo fľaši aspoň 3 týždne odležať. Počas týchto troch týždňov fľašu sem-tam pohrkajte, aby káva neostala celý čas ležať na dne fľaše. Nakoniec rum s kávou "prefiltrujte" cez látku a pridajte 4 ks sladeného mlieka. Ak však chcete mať likér menej sladký, dajte len tri sladené mlieka a jedno zahustené mlieko do kávy. Všetko pekne zmiešajte, aby vám vznikla jednoliata zmes. Stačí dať už len do peknej fľaše, napísať venovanie a máte hotovo :) 
Etiketu vyrábal môj drahý...áno, vidno tam tú chlapskú ruku, ja by som ju urobila určite inú, ale pochválila som ho :D. A aby tá etiketa nebola hocijaká, okúpala som ju v káve, aby pekne voňala. Návod nájdete TU. Potom stačí etiketu vystrihnúť a prilepiť ju obojstrannou páskou na fľašu.

Prajem vám krásne predvianočné dni :) užite si ich naplno a halvne bez stresov!
A NEZABUDNITE:
ak nemáte umyté okná, tie vás počkajú do jari, 
ak nemáte napečené, nevadí, aj tak tie koláče nikto nechce jesť,
a ak nemáte povysávané, to radšej urobte, lebo to trošku vidno :D 



6 komentárov:

  1. júú to je paráda. A vdaka Blanka, teraz mám chuť na pralinky :D :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvele si to vymyslela s tými orechmi a ovocím.. :-) Etikety na likéry sú TOP - dokonalé! Také retro. Veľmi-veľmi chválim tvorcu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veru s tými orechmi a ovocím je to super a rýchle, hlavne poteší skoro každého ;) ZuZu

    OdpovedaťOdstrániť